onsdag, april 18

Om 11 bilder på det här med att vara turister @Mauritius!

Idag bestämde vi att det var dags att se någonting mer av denna helt fantastiska ö. Regnet stod som spön i backen men för 2800 MUR (700 SEK) fick vi en taxi och en taxichaufför från 9-17, -helt för oss själva. Han körde höger om jag pekade till höger, han svängde vänster när Daniel ropade 'left!' och när jag ville till en butik för att fynda lokal rom fixade han precis det vi sökte.

Ett av våra mål för dagen var detta: zipgliding! Utrustade med varsin sele hakade vi fast oss i olika vajrar och ven genom den helt makalösa naturen. Med livet som insats, högt ovan mark, mellan Mauritius vulkaner och höga berg. 


Vi överlevde den kilometerlånga resan baserad på fyra etapper. Adrenalinstinna (inte över höjden utan mer bristen på säkerhet) var vi rätt lyckliga!

...i hoppet om att finna den perfekta bilden på det vackra vattenfallet och oss skönheter höll jag tungan rätt i mun medan D siktade mot toppen.

Herreguuud. Ser jag ut såhär bakifrån? Jag vet att jag har rakat bort lite hår men detta är ju helt sjukt :). Kolla på hans seniga handled istället ;).

....aaaah, perfektion! ;)

Följ vajern så ser ni lingonet i snårskogen, eh, djungeln. Det är Daniel som glider mot mig.Titta Helena vilken gullig kissekatt vi hittade! Väl färdig med turen fick vi värme och kärlek hos denna pälsbeklädda vän som vi till en början trodde var en vildhund med muterade öron.

Två stenkast därifrån hittade vi en inte alls särskilt pälsbeklädd men däremot jävligt stor och hård vän. Hon sa hej och vi hälsade glatt! Vilket hantverk. Sjukt vackert. Imponerande detaljer! Imponerande!
I mitten av Mauritius första vulkan finns den heliga sjön som idag förhoppningsvis gjorde oss till ännu bättre människor. Om det ens går ;).


Imorgon ska vi ta det lugnt igen. Jäääkligt lugnt. 


Äääääsch, kanske nyttjar vi våra gratis faciliteter såsom vattenskidor, tennis, gym, spa, speedboat, snorkling ochsåvidareochsåvidare :).

Inga kommentarer: